Llibreria

LA CANTANT DE FADO amb Jordi Campoy Boada

Lectura dramatitzada amb Elisenda Gutés i Concert de Piano dijous 25 de novembre a les 19 hores

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

No és valent qui no té por, sinó qui sap conquerir-la.
El Guillem és pianista de jazz i un compositor de renom que es troba en hores baixes. Atrapat per la tristesa i la culpabilitat per la mort d’un bon amic en un accident de cotxe en què ell també estava implicat, la seva creativitat ha quedat estancada i tornen a aflorar totes les pors que arrossega des de la infància.

«El Guillem va adquirir la por. Una por que el paralitzava
i governava sobre tot allò que feia, fins i tot sobre els
moviments dels seus dits damunt el piano».

Tot sembla anar-li a la contra i tot alimenta les seves inseguretats. Quan marxa a Lisboa per impartir una conferència, aquesta es cancel·la per manca d’inscripcions.
Però el Guillem decideix quedar-s’hi uns dies i vagar per aquells carrers que l’acompanyen en la seva saudade particular. Aleshores, en una taverna tradicional de l’Alfama, queda colpit per una veu i unes llàgrimes plenes de sentiment: les de la Rita, la cantant de fado.

«Cantar era la teràpia que apaivagava el dimoni.
I només quan endinsava la veu entre l’espetec sincer
d’una guitarra portuguesa i l’acompanyament generós
de la viola se sentia viva de veritat».

De cop i volta, els aires de Lisboa i aquell fado tan intens resulten inspiradors i el Guillem decideix instal·lar-s’hi per compondre un àlbum i per cercar aquella dona misteriosa que li ha robat el cor. Els seus veïns en una finca vella i atrotinada esdevenen la seva nova família: la Celeste, una anciana tan grillada com entranyable, i el João, un pintor de carrer que amaga secrets insospitats.
Aviat, i per casualitat, el jove pianista trobarà la Rita, que despatxa els clàssics pastissets de nata en una pastisseria tradicional. Iniciaran una relació intensa i feliç com cap dels dos havia viscut mai abans. Però en el punt àlgid del seu amor, el Guillem haurà de tornar a Barcelona per fer front a la malaltia del pare, amb qui havien tingut una relació difícil.

«El fet de tenir un monòleg amb aquell ésser
convalescent li generava una empatia estranya.
Confraternitzar amb la vulnerabilitat aliena sempre
ha estat el seu fort».

 

Jordi Campoy Boada és productor musical, pianista, compositor i escriptor sabadellenc. L’any 1999 va començar a treballar a Ten Productions com a productor musical. Des d’aleshores ha
participat en la producció de centenars de discos, ha compost diverses cançons per a artistes nacionals i ha adaptat al català desenes de lletres per a El disc de la Marató, de TV3. L’any 2012
va treballar com a pianista al musical Cop de Rock (Dagoll Dagom), que va estar sis mesos a la cartellera al Teatre Victòria de Barcelona. Actualment compagina la feina de productor amb la
de professor d’harmonia i la d’escriptor.
La noia del violoncel (2019) va ser la seva primera novel·la.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Necessites un llibre?

Vols fer un encàrrec?